• 💚OBČIANSKA NÁUKA V PRAXI💚

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 💚OBČIANSKA NÁUKA V PRAXI💚.

            Viete reklamovať zakúpený tovar? My už áno, teda my z 8. A triedy. Dnes sme si podmienky reklamácie vypočuli priamo v praxi. Dozvedieť sa, aké máme práva a povinnosti, teda ako spotrebitelia, nebolo vôbec na škodu. Ďakujeme obchodnému reťazcu za skvelé vysvetlenie tejto témy a na budúcu hodinu to vysvetlíme zase my, a to bez učebníc na občianskej náuke 🙂.

          • 💚DEŇ ZEME 2023💚

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 💚DEŇ ZEME 2023💚.

            V tomto školskom roku sme sviatok našej Zeme🌎začali oslavovať ešte v stredu 19. apríla, kedy sa naši ôsmaci zapojili do akcie Za čistejšie mesto. Včera aktivity pokračovali exkurziou na triediacu linku a zberný dvor na VPS Snina, kde mali všetci žiaci možnosť vidieť, čo sa ďalej deje s vyseparovaným odpadom, ako sa ešte následne triedi a kam putuje. Dnešný deň sme oslavy Dňa Zeme🌏začali v kinosále MsKS, kde sme boli unesení krásnym, no hlavne veľmi poučným kultúrno – výchovným programom, ktorý poukázal na realitu zmýšľania niektorých ľudí a ukázal možnosti ako ich zmeniť, aby neostali ku všetkému, čo nám naša Zem dáva, ľahostajnými. Deň Zeme na našej škole vyvrcholil aktivitami a vyučovacími hodinami zameranými na ochranu životného prostredia, ktoré boli realizované nielen v triedach, ale aj vonku na školskom dvore. Do aktivít sa zapojili aj žiaci v ŠKD, a to kreslením na chodník a vyrábaním obrázkov z kvetov. Keďže počasie nám dnes prialo, nezabudli sme ani na jarné upratovanie🧹🪠, čistenie školského dvora a práce v školskej záhrade🍏. Veríme, že po takto strávenom dni budú všetci žiaci ohľaduplnejší k životnému prostrediu. Pretože práve uvedomelí mladí ľudia sú budúcnosť, v ktorú verí naša Zem🤗.

        • ZA ČISTEJŠIE MESTO
          • ZA ČISTEJŠIE MESTO

          • Mládežnícky parlament mesta Snina v spolupráci s mestom Snina, pripravili ku Dňu Zeme (22.apríl) výzvu ZA ČISTEJŠIE MESTO, ktorá sa uskutoční 19. apríla 2023. Účelom a hlavnou aktivitou tejto výzvy je zveľadenie a vyčistenie prírody v našom meste od každodenných odpadkov.

            Do tejto aktivity sa zapoja žiaci z 8.B v čase cca od 9:40 do 11:20 a vyčistia okolie našej školy. Prosíme, aby si žiaci priniesli pracovné rukavice, vrecia zabezpečilo mesto.

        • HLASOVANIE V PROJEKTE ČERSTVÉ HLAVIČKY
          • HLASOVANIE V PROJEKTE ČERSTVÉ HLAVIČKY

          • Naša škola sa v tomto školskom roku opäť registrovala projektu spoločnosti Kauflad – Čerstvé hlavičky, v ktorom môže získať ovocie a zeleninu na týždennej báze počas celého ďalšieho školského roka. O tom, ktoré základné a materské školy zvíťazia, rozhodne verejnosť hlasovaním.
            Informácie k hlasovaniu:
            Hlasovanie bude prebiehať od dnes 20. 4. do 31. 5. 2023 do polnoci na stránkewww.cerstvehlavicky.sk
            Hlasovať:

            1. môže ktokoľvek, po tom, čo sa zaregistruje svojím e - mailom  a telefónnym číslom na vyššie uvedenej stránke. Registrácia je potrebná iba pri prvej návšteve. Hlasujúci bude následne vyzvaný na zadanie telefónneho čísla, na ktoré bude zaslaná overovacia SMS s vygenerovaným kódom. Po zadaní správneho kódu z SMS sa dokončí registrácia.
            2. Po dokončení registrácie udelí hlas vybranej škole alebo škôlke.
            3. Pri ďalších návštevách stránky, stačí keď sa hlasujúci už len prihlási a zahlasuje.
            4. Hlasujúci môže hlasovať v jeden deň maximálne dvakrát, pričom môže hlasovať jedenkrát za škôlku a jedenkrát za školu. Nie je povinné udeliť hlas škole aj škôlke.
            5.  Každý hlas sa započíta ihneď po zahlasovaní, kliknutím na tlačidlo “Odoslať hlas“ na stránke www.cerstvehlavicky.sk.

            V minulom školskom roku sa nám v projekte nepodarilo uspieť, aj napriek tomu, že sme skoro celú dobu počas hlasovania viedli. Veríme, že v tomto školskom roku sa nám podarí uspieť, ale budeme potrebovať každý hlas. Preto budeme veľmi vďační za každý hlas pre našu školu, ktorý nám pomôže získať pravidelnú dávku ovocia a zeleniny pre našich žiakov.

            Vopred ĎAKUJEME!


            Podrobný návod ako sa zaregistrovať a hlasovať tu: Caste_otazky_hlasovanie.pdf

          • 💚AKTIVITA SKUTOČNE ZDRAVEJ ŠKOLY💚

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 💚AKTIVITA SKUTOČNE ZDRAVEJ ŠKOLY💚.

            Pri príležitosti Svetového dňa obezity sa pani učiteľky výtvarnej výchovy 🎨 zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže vyhlásenej ÚVZ SR v spolupráci s RÚVZ a Skutočne zdravou školou 🍏🍎. Zo školy sa zapojili triedy 3.A, 4.A, 4.B, 5.A a 7.A. Zo zaslaných piatich prác uspela v regionálnom kole práca tretiakov (1. foto) a postúpila do krajského kola. Držíme im palce v ďalšom kole!

        • PREDNÁŠKA
          • PREDNÁŠKA

          • Dňa 18. apríla 2023 je pre žiakov 8. a 9. ročníka pripravená prednáška na tému Trestnoprávna zodpovednosť mladistvých, ktorú lektoruje preventistka OR PZ v Humennom.

          • 💚NEČÍTAME LEN V MARCI💚

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 💚NEČÍTAME LEN V MARCI💚.

            My už čítať vieme, ale hlavne chceme! Celý rok! Takýmito slovami prichádzali dnes naši druháci do Mestskej knižnice v Snine. Ústretové a ochotné tety knihovníčky nás previedli kúzelným svetom rozprávok, čítali si s nami, vyskúšali nás, aj sme sa spolu zahrali. No najväčšia výzva boli police plné kníh 📖. Máme čo robiť, keď ich chceme všetky prečítať. Pridajte sa k nám!

          • 💚CHCEME ČÍTAŤ KNIHY💚

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 💚CHCEME ČÍTAŤ KNIHY💚.

            Aj keď sme ešte len prváci a učíme sa čítať, svoje čitateľské začiatky už máme za sebou. Máme svoje obľúbené knihy 📚 doma, chodíme do školskej knižnice, no dnes sme objavili zaujímavé rozprávkové miesto plné kníh, zázračných postavičiek, fantázie, zábavy a hier - Mestskú knižnicu Snina 😊. Previedli nás ňou milé a šikovné tety knihovníčky, ktorým sa chceme veľmi pekne poďakovať za odhalenie a priblíženie tohto sveta. Určite sa tam zastavíme častejšie, či už s pani učiteľkou, s rodičmi, a keď budeme starší aj sami.

        • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY
          • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY

          • V dňoch 6.  - 11. apríla 2023 majú žiaci veľkonočné prázdniny.  Vyučovanie pokračuje dňa 12. apríla 2023 (streda). 

            Všetkým našim žiakom, ich rodičom, zamestnancom a priateľom školy prajeme príjemné prežitie sviatkov Veľkej noci.                                                                                                         Vedenie školy

        • DEŇ ZEME 2023
          • DEŇ ZEME 2023

          • V tomto školskom roku sviatok našej planéty - Deň Zeme budeme oslavovať počas viacerých dní s týmto programom:

            19.4. 2023

            • 3. – 4. h. – 8.B – Za čistejšie mesto – zbieranie odpadov v okolí školy

            20.4. 2023

            • 1. – 2. h. – Exkurzia na triediacu linku, zberného dvora a skleníkov vo VPS Snina - celá škola 

            21.4. 2023

            • Farebné oblečenie - Deň Zeme oslávime všetci v modrom, zelenom alebo hnedom oblečení – farby Zeme
            • Od 8.30 – celá škola – návšteva kultúrneho – výchovného predstavenia v kinosále MsKS Snina

            Po návrate z predstavenia:

            1. – 5. ročník – ENV aktivity v triedach a vyučovacie hodiny na školskom dvore – Hurá vonku!

            6. – 9. ročník – 4. a 5. hodina – vyučovanie podľa rozvrhu

                           6. hodina - jarné práce na školskom dvore, úprava bylinkovej špirály, náter altánku a práce v školskej záhrade, film s ENV tematikou 

                                                       Pri prácach vonku je nutné, aby mal každý žiak pár rukavíc 

            ŠKD Kreslenie na chodník na šk. dvore, čistenie školského dvora a  iné  ENV aktivity  

             

            V prípade nepriaznivého počasia sa aktivity vonku na šk. dvore nebudú realizovať a presunú sa na iný termín.

            Veríme, že sa celá akcia vydarí, počasie nám bude priať a žiaci, ale aj učitelia budú mať z toho, čo sme urobili pre našu planétu, dobrý pocit.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje