• DEŇ ZEME 2024

          • Milí žiaci,

            dňa 22. apríla naša planéta Zem oslávila svoje narodeniny. Podnet na oslavu Zeme prišiel v roku 1970 z USA, keď vedci, hlavne ekológovia, ktorí boli ovplyvnení katastrofickými fotografiami z kozmu, vyzvali k spoločnému celosvetovému úsiliu za ochranu Zeme so všetkým, čo ju robí jedinečnou. 

            Deň Zeme si pripomíname aj preto, aby sme si aspoň  raz do roka pripomenuli svoju závislosť na cenných daroch, ktoré sú nám prostredníctvom Zeme poskytované.  Zároveň, aby sme si čoraz hlbšie uvedomovali, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné a rovnováha všetkého živého na tejto planéte je vzácna, obdivuhodná, no veľmi krehká. 

            Na našej škole si každoročne pripomíname tento významný deň formou rôznych aktivít v rámci celoškolského projektu. Naplánované aktivity sme začali realizovať v pondelok 22.4.2024 a to zapojením sa do výzvy mládežnického parlamentu Snina a mesta Snina v aktivite ZA ČISTEJŠIE MESTO, ktorej sa zúčastnili žiaci 6. a 7. ročníka.

            Dňa 26.04.2024 (piatok) v aktivitách oslavy Dňa Zeme pokračujeme návštevou kultúrno - výchovného podujatia v kinosále MsKS, ďalšími aktivitami v triedach a vonku a vyučovaním podľa rozvrhu podľa pokynov triednych učiteľov. 

            Okrem týchto aktivít by sme sa mali všetci správať tak, aby bol pre nás každý deň DEŇ ZEME. Existuje veľmi veľa aktivít, ktoré pomôžu urobiť našu Zem krajšou a čistejšou, stačí sa obhliadnuť okolo seba. Môžno stačí prispieť aj tým, že nevyhodíte vonku na chodník nejaké odpadky, upozorníte na to svojich kamarátov alebo v rámci prechádzky do prírody vyzbierate "zabudnuté odpadky" v lese

            Veríme, že všetky aktivity zamerané na ochranu prírody podnietia vo vás lásku a vrelý vzťah nielen k našej planéte, ale aj k vašim rodičom, učiteľom, kamarátom a k všetkým ľuďom, pretože Zem je spoločným domovom všetkých nás.

            Program:

            • Farebné oblečenie - Deň Zeme oslávime všetci vo farbách Zeme -  modrom, zelenom alebo hnedom oblečení
            • ENV aktivita na školskom dvore – jarné práce na  školskom dvore -  8. - 9. ročník podľa rozpisu (je nutné, aby mal každý žiak pár rukavíc)
            • Prednáška Globálne ekologické problémy Zeme - 8. - 9. ročník
            • Filmy s environmentálnou témtikou – všetky triedy
            • Kreslenie na chodník na šk. dvore a ENV aktivity v triede-  žiaci 1. stupňa a jednotlivé oddelenia  ŠKD

            V prípade nepriaznivého počasia sa vonkajšie aktiviny uskutočnia v náhradnom termíne.

          • 💚 ČÍTAME PRE RADOSŤ 💚

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 💚 ČÍTAME PRE RADOSŤ 💚.

            Naša škola sa zapojila do rozvojového projektu MŠVVaM SR📚 "Čítame pre radosť" 📚 a získala finančné prostriedky vo výške 500€ na zakúpenie kníh a zriadenie triednych knižníc v 1. a 2. ročníku. Radosť detí (ale aj naša) bola obrovská. Deti od prvého momentu dobrovoľne siahli po knihách a čítajú aj mimo vyučovacích hodín. V rámci spolupráce s materskými školami z nich žiaci 1. ročníka prečítali aj predškolákom. Rozprávka O krásnej slnečnici 🌻 sa im tak páčila, že si ju nakoniec aj vyrobili. Triedne knižnice sú neustále prístupné každému dieťaťu a knihy si môžu požičať aj žiaci z iných ročníkov. 🤗 Teší nás, že môžeme prispieť k posilneniu pozitívneho vzťahu žiakov ku knihám a čítaniu.

          • 💚 KONTAJNEROVÉ STOJISKÁ NIE SÚ SMETISKÁ💚

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 💚 KONTAJNEROVÉ STOJISKÁ NIE SÚ SMETISKÁ💚.

            Mesto Snina nedávno vyhlásilo súťaž, kde žiaci prostredníctvom kresby, maľby či 3D modelu mali ukázať ako vidia poriadok/neporiadok pri kontajnerových stojiskách. Aj naši žiaci sa zúčastnili tejto výzvy a po verejnom hlasovaní získali pekné ocenenie. V I. kategórii 3D modelov sa umiestnila žiačka 4.A triedy na 1. mieste, v III. kategórii sa umiestnili žiačky 5.A triedy na 2. mieste a žiačky 9.B triedy na 3. mieste. Všetci účastníci boli odmenení vecnými cenami 🎨. Teší nás, že naši žiaci citlivo vnímajú problematiku triedenia odpadov a nakladanie s ním a odpad separujú nielen v škole vo svojich triedach, ale aj doma👍👏👏👏.

          • 💚VYHODNOTENIE SÚŤAŽE VESMÍR OČAMI DETÍ💚

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 💚VYHODNOTENIE SÚŤAŽE VESMÍR OČAMI DETÍ💚 .

            Dňa 12.4.2024 naši žiaci prijali pozvanie na vernisáž výstavy výtvarných prác pod názvom Vesmír očami detí🎨, ktorá sa konala v MsKS v Humennom. Pri tejto príležitosti boli žiakom odovzdané diplomy a pekné vecné ceny. Víťazné práce žiakov 4., 6. a 8. ročníka postupujú do celoslovenského kolá. V II. kategórii sme mali dvoch víťazov a v III. kategórii troch víťazov🏆. Autorom víťazných prác srdečne blahoželáme👏👏👏.

        • TRIEDNICKÉ RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE
          • TRIEDNICKÉ RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

          • Pozývame rodičov našich žiakov na triednické rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 18.4.2024 (štvrtok) v jednotlivých triedach od 15.15 hod.. Tešíme sa na Vás.

          • 💚VÍŤAZI V SÚŤAŽI💚

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 💚VÍŤAZI V SÚŤAŽI💚.

            Viacerí žiaci našej školy zo 4.,5.,7. a 8. ročníka sa zúčastnili výtvarnej súťaže STAŇ SA DOBRODRUHOM NA HORNOM ZEMPLÍNE. Štyria žiaci dostali za svoje kreatívne diela pekné ocenenia. V I. kategórii žiačka zo 4.A triedy získala 3. miesto 🥉a jeden žiak motivačnú cenu. V II. kategórii žiak zo 7.A a jeden žiak z 8.A triedy získali za svoje výtvarné práce motivačné diplomy. Všetci účastníci súťaže boli odmenení drobnými vecnými cenami🏆.

          • 💚ČOSKORO BUDEM PRVÁKOM💚

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 💚ČOSKORO BUDEM PRVÁKOM💚 .

            Včera sa na našej škole pre budúcich prváčikov a ich rodičov konal slávnostný zápis do 1. ročníka. Pani učiteľky im pripravili rôzne tvorivé aktivity a všetky deti ich perfektne zvládli. Rodičia si popritom mohli pozrieť priestory školy, kde sa ich detičky na budúci školský rok budú vzdelávať. Na záver si všetci mohli pochutnať na výbornej bublanine a chlebíkoch, ktoré nám pomohli pripraviť naše milé pani kuchárky. Zápis do 1. ročníka pokračuje až do konca apríla, pričom všetky dôležité informácie ohľadom zápisu sú zverejnené na webe školy. Tešíme sa na vás 🤗.

          • 💚DEVIATACI NA EXKURZII VN STARINA💚

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 💚DEVIATACI NA EXKURZII VN STARINA💚.

            Včera sme zažili poriadnu dažďovú sprchu a dnes nádherný slnečný deň ☀️. A ten sme využili na exkurziu vodnej nádrže Starina. Pohľad na nádrž dlhú až 3, 5 km stál zato. Super výklad, neskutočne veľa schodov 😊 a pohľad na národný park Poloniny ... A aby toho nebolo málo, tak sme sa vybrali aj do neďalekej obce, kde sme sa zastavili pri chráme sv. Juraja z 18. storočia. Super zážitok, ďakujeme ♥

          • ZÁPIS ŽIAKOV DO 1. ROČNÍKA PRE ŠK. ROK 2024/2025

          • Ak sa rodičia spolu s deťmi zúčastnia Dňa otvorených dverí - Čoskoro budem prvákom a budú chcieť svoje dieťa zapísať do školy, prosíme priniesť originál rodného listu dieťaťa a občianske preukazy. 

            Aktuálne informácie k zápisu žiakov do 1. ročníka pre školský rok 2024/2025 sú zverejnené v záložke hore alebo tu: Informácie

          • 💚HVIEZDOSLAVOV KUBÍN💚

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 💚HVIEZDOSLAVOV KUBÍN💚.

            Ďalšie úspechy našich žiakov na okresnom kole v prednese poézie a prózy. V 1.kategórii próza – 3. miesto🥉, v 2.kategórii próza - 3. miesto🥉, poézia - čestné uznanie. Blahoželáme👏👏👏.

          • 💚ČÍTAJME SI V KNIŽNICI💚

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 💚ČÍTAJME SI V KNIŽNICI💚.

            Naši prváci sa poobede nemajú čas nudiť. Spolu s pani vychovávateľkou navštívili mestskú knižnicu, kde im pani knihovníčky pripravili v rámci marca - mesiaca kníh 📚 rôznorodé aktivity. Ďakujeme za vydarené popoludnie a opäť sa tešíme na ďalšiu spoluprácu👏👏👏.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje